Az olaszok 2014-es Forma–1-es autójának orra távolról sem emlékeztet az eddig látott megoldásokra. A porszívó lesz az új divat?

Az egyesek szerint morzsaporszívóra hasonlító orr sajnos semmivel sem szebb, mint a McLaren elvékonyodó, vagy a Lotus villás kialakítása (leginkább a 2011-es kacsacsőrös autókra emlékeztet), ugyanakkor az előzetes várakozásoktól jelentősen eltérő megoldás akár arra is utalhat, hogy az olaszok kitaláltak valamit, ami a többieknek nem jutott eszébe. Ez nem is olyan merész feltételezés, tudva, hogy az idei autó tervezésében tanácsadóként az a Rory Byrne is szerepet vállalt, akinek autóival Michael Schumacher 2000 és 2005 között sikert sikerre halmozott (azóta meg lazításképpen összedobott egy LaFerrarit is).

Az Alonso és Raikkonen által vezetett F14 T nevét egyébként a szurkolók választották, a T betű pedig az új, 1,6 literes turbómotorra utal, amelynek érkezése komolyan felboríthatja az elmúlt években kialakult erősorrendet. A göcsörtös orrú Ferrarit először január 28-án, a jerezi teszt első napján láthatjuk majd körözni, addig viszont még a többi csapat – többek között a Red Bull Racing – is bemutatja az új autóját.

(Fotó: Ferrari)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Szeretnél luxusban és csendben messzire menni? – Nissan Ariya-teszt

A Volvo végleg felhagyott a dízelmotoros autók gyártásával

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés