Az autógyártók szeretik feszegetni a határokat az őrült autókoncepcióikkal. Néha a forma egészen egyedi, néha a belső dizájn, néha bizonyos funkciók, vagy a teljes működés. Pár éve még az elektromos autózás is ilyen volt, erre tessék...

A jövőben a közlekedés óriásit fog változni, ez egyszer biztos. De van egy pár olyan koncepció 2016-ból, amire elég furcsán néznénk, ha tényleg megjelenne az utakon.

Íme a tíz legbizarrabb autó, amit 2016-ban láthattunk.

1. A Rolls-Royce Vision 100 sok szempontból lenyűgöző, de például a doboz alakú keréken nem tudjuk túltenni magunkat.
Mivel a Rolls teljesen önjárónak lett megálmodva, két fős kanapé és óriási TV is van benne.
2. A Toyota bemutatta az uBox-ot, az elektromos hajtású SUV koncepcióját. A Toyota azt mondja, ez lehet a jövői fiatal vállalkozóinak autója, akik szeretnének egy autót, ami egyben irodahelyiség is.
Az uBox üléseit és belső paneleit teljesen szabadon lehet mozgatni, szabadon személyre szabható az egész belső tér.
3. Faraday Future bemutatott egy érdekesnek tűnő koncepciót, ami úgy néz ki, mint egy versenyautó és egy Batmobile együtt.
A belső tér sem hasonlít a sorozatgyártású kocsikéra. Ez sokkal inkább egy pilótafülke, 45 fokban dőlő ülésekkel, és olyan kormánnyal, amiről egy versenyautó kormánya jut eszünkbe.
4. A McLaren 675LT JVC Kenwood koncepcióautó is elég bizarr kormányt kapott, kb úgy néz ki, mint egy videojáték-konzol. Az autó érdekessége még, hogy visszapillantók helyett kamerák segítik a vezetést.

 

Az autó kívülről egyébként egy szimpla és szép McLaren.
5. Első ránézésre egy sima Audinak tűnik a Q sorozatból. De ebben az Audiban egy longboard van beépítve a lökhárítóba, és ha dugóba kerültünk, simán válthatunk közlekedési eszközt egy gyors parkolás után. Ötletes, ebből még tényleg lehet valami.
6. A Toyota áprilisban mutatta be a 100% fából készített koncepcióját. Az autót 86 kézzel készített panel alkotja, a megépítéséhez az okuriari technikát alkalmazták, azaz szögek nélkül, puszták mértani pontosságú illesztésekkel állították össze az autót.
Az autó vezethető, sőt, de nem legális utcai használatra, mivel fából készült.
7. A Honda eddig ennyit mutatott a NeuV-ből. A koncepció átható lesz a Consumer Electronics Show-n januárban. Az autó mesterséges intelligenciával van felszerelve, olvasni tudja az emberi érzelmeket, és ezáltal új lehetőségeket nyit az emberi interakciókban - mondja a Honda.
8. A Mercedes gyönyörű Maybach koncepciója inkább hasonlít egy luxusmotorcsónakra, mint egy mezei autóra. A belső pedig még ennél is egyedibbre sikerült.
9. 2016 elején egy cipőgyártó cég, a United Nude bemutatta az elektromos autóját, ami sokkal inkább hasonlít egy űrhajóra. Öt évig építették egy sor háromszöglemezből, és futurisztikusabb lett minden eddiginél.
10. Igen, a szemed nem csal. Ez egy Tesla! Egy holland cég átalakított egy Tesla Model S-t egy halottaskocsivá. Egy temetkezési vállalat, a Vander der Lans & Büsscher BV több mint 8 hónapon keresztül dolgozott a RemetzCar limuzinkészítő céggel közösen, hogy a halottaskocsi koncepcióból valóság legyen.

Már alig várjuk, mivel rukkolnak elő jövőre!

(via Business Insider)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Brutális elektromos pályagéppel rukkolt elő a Škoda

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés