25 éves a Boxster, limitált szériával ünnepli a Porsche

Ki gondolta volna, hogy már több mint 25 éve állt elő a Porsche a mai napig sikeres roadsterrel? A Boxster évfordulójára most egy különleges limitált szériát készítettek.

25 évvel ezelőtt jelent meg a Porsche új belépőmodellje, a Boxster gyártásba kerülő változata, amit idén egy limitált szériás modellel ünnepelnek meg. A különkiadás a 718 Boxster GTS 4.0-ból készül, és a színével éppen azt a tanulmányautót eleveníti fel, amivel 1993-ban beharangozta az új Boxster érkezését a Porsche.

A sorozatgyártásba kerülő változat 1996-ban, tehát idén éppen 25 éve jött ki, 204 lóerős hathengeres motorral, és azonnal népszerű lett, az eddigi négy generációjából több mint 357 ezret gyártottak.

ahhoz hasonlóan a lökhárító betétjét és a 20 colos kerekeket rézszínűre, a szélvédőkeretet pedig feketére festették. A belső tér és a vászontető vörös, de feketében is kérhető, a fényezés fekete és fehér is lehet.

400 lóerős teljesítménnyel, a váltó hatfokozatú kézi és hétsebességes PDK is lehet, amivel a sportautó 293 km/órás sebességet ér el. A limitált szériából összesen 1250 példányt készítenek, már rendelhető.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.