56 ezer új Volkswagen Golfot hív vissza a gyártó elektronikai problémák miatt
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Talán már a gyártó is megbánta, hogy kicsit túltolta a jövőt az új Golfban.

A német márka keddi bejelentése szerint az érintett kocsik tulajdonosainak  a tolatókamera és az infotainment működését érintő szoftverproblémák miatt kell, pontosabban nem kötelező, de ajánlott ellátogatni egy márkaszervizbe. A visszahívás a nyolcadik generációs Golf 2020 júliusa előtt gyártott példányaira vonatkozik.

Az új Golf műszerfaláról szinte teljesen eltűntek a fizikai gombok, szinte az összes funkciót a menürendszerből vagy érintésérzékeny felületek használatával lehet elérni. Ez az újítás eddig sem ment simán a gyártónak, tudomásunk szerint a modell piaci megjelenése sem egészen a tervek szerint ment az időközben felmerült szoftverproblémák miatt. Tavaly tavasszal pedig az EU-ban nemrég kötelezővé tett E-Call automatikus vészhívó rendszer problémái miatt kellett átmenetileg felfüggeszteni a Golf és testvérmodelljei kiszállításait.

A Golf mindazonáltal a tavalyi év első 11 hónapjában a JATO Dynamics adatai szerint több mint negyedmilliós eladási darabszámmal így is az európai piac legkeresettebb modellje tudott lenni.

(Automotive News)

Mi sem voltunk odáig az új Golf új kezelőszerveiért:

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.