Tudtad, hogy Leonardo DiCaprio annak idején Suzuki Wagon R-t is reklámozott? Japánban az autógyártók is kihasználták a hollywoodi filmsztárok népszerűségét, de a kilencvenes években néhány olyan alkotás is született, amire ma már biztosan nem lennének büszkék.

Eddie Murphy – Toyota Celica

A kilencvenes évek egyik legsikeresebb nevettetője volt, és legalább olyan átéléssel adja a maroktelefonos neppert a Toyota Celica reklámjában, mintha épp most kapta volna a melót az Amerikába jöttemben. Nagy kerék, nagy zene, nagy vigyor, Eddie Murphy mindent bevet, hogy megvedd ezt az autót.

Leonardo DiCaprio – Suzuki Wagon R

Kigombolt ingben Leo a menő srác, aki most érkezett új Suzukijával a haverokhoz, és odáig van tőle, mekkora móka ezt az autót vezetni. Kevésbé értjük a másik reklám sztoriját, ahol öltönyben hasít a sivatagban, és közben egy héjához beszél.

Bruce Willis – Daihatsu Mira

Saját magát alakítja Bruce Willis ebben a reklámfilm-sorozatban, ahol keménységben azért fel kell vennie a harcot a japán főnökkel. Annál, ahogyan Bruce Willis (és japán hangja) japánul beszél, már csak a japánok angolja a rosszabb.

Meg Ryan – Mitsubishi Dingo

Sokak szerint Meg Ryan hollywoodi filmjei sem értelmesebbek ennél a japán autóreklámnál, de ne legyünk gonoszak, hiszen mi mással hirdetnék az ezreforduló szenzációját, a navigációs rendszert, mint egy kis eltévedéssel az ufók bolygójára? Navi navi Dingo? Mi van?

Kyle MacLachlan – Subaru Impreza

Valahol a Twin Peaksben és a Szex és New Yorkban adott karaktere játszik MacLachlan, aki reggel belenéz a tükörbe, leszedi az orráról a ragtapaszt, de nem tanult belőle, és már az esti bunyóra készül. Vagy a randira, amihez gondosan választ nyakkendőt.

Roger Moore – Toyota Corona

1983-ban járunk, Roger Moore, mint James Bond most érkezett az ejtőernyővel, és hálát ad a sorsnak, hogy egy dönthető üléstámlás Toyotát küldött neki Őfelsége titkosszolgálata. Igaz, ezt a sztorit még Moore is nehezen hiteti el velünk.

Harrison Ford – Honda Legend

Talán láttad már, ahogyan egy egyperces mini akciófilmben egy Lanciával menti meg a nőt Harrison Ford, de a második még annál is nagyobb dobás. Nem kis költségvetésű reklámot dobott össze a Honda, hiszen a jacht és a helikopter bérleti díja mellett maga Ford gázsija sem lehetett kevés.

Paul Newman – Nissan Skyline

Ez a reklám kivételesen nem furcsa, hanem inkább menő. Paul Newman nemcsak a Győzni Indianapolisban sztárja, hanem lelkes autóversenyző is volt, ezért elég hiteles, amikor a Skyline versenyautóval köröz a pályán. Japánban még limitált szériát is elnevezett róla a Nissan.

 Hugh Jackman – Toyota Crown

Farkasember énekel! Énekel! De nem akármit, mintha egy musical lenne a Toyota Crown reklámja, és az a mozdulat, ahogyan Jackman az irodában lejti a táncot hozzá, szintén megérdemel egy pillantást. Nem valószínű, hogy ez a spot lenne Jackman büszkesége.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon