Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem állt meg a rendőröknek az a sofőr, aki menekülés közben annyi szabálytalanságot követett el, hogy az ezekért számolt büntetőpontok alapján ötször is elvehetnék a jogosítványát.

2020. július 17-én, nem sokkal éjfél után az I. kerületi Alagút utcában akartak megállítani a budapesti rendőrök egy Nissant, de a vezetője a nagy sebességgel elhajtott. A rendőrök utánamentek, és végül az V. kerületi Széchenyi utcában egy taxi segítségével állították meg az autót, a 34 éves sofőrjéről pedig a helyszínen kiderült, hogy alkoholt fogyasztott.

A rendőrség által közzétett videóból kiderül, hogy mielőtt a rendőrök utolérték, a sofőr összesen 11 közigazgatási szabályszegést követett el: 9 piros lámpán hajtott át, és két behajtani tilos táblát is figyelmen kívül hagyott. Az ittas vezetés mellett még 11 szabálysértésért is felelnie kell: nem állt meg a rendőri jelzésre, háromszor a szembejövő sávban, háromszor a buszsávban haladt, kétszer nem állt meg a stoptáblánál, és kétszer átlépte a záróvonalat.

A rendőrök valószínűleg nem értékelik enyhítő körülményként, hogy a sofőr a menekülés közben többször is használta az irányjelzőt.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.