90 év után ismét gyártásba kerül a Bentley Blower
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Bentley nevét a Blower tette híressé a múlt század húszas éveiben, és a legendás versenyautó limitált szériában újra gyártásba kerül. Most készült el az első új példány, ami igazi mestermű lett.

A Bentley egy éve ünnepelte az alapításának századik évfordulóját, és a patinás brit márka már az 1920-as években ismert volt a szélvészgyors versenyautóiról. A Blower néven ismert széria egyik legjobban sikerült tagja volt a 4½ literes, aminek a teljesítményét kompresszorral növelték 130-ról 240 lóerőre, hogy legyőzhetetlen legyen a futamokon.

és most készültek el a Blower első új példányával. A tervezés során 40 ezer órát töltöttek el az alkatrészek megalkotásával, mindent az eredeti tervek szerint alakítottak ki. Csak azokon a pontokon változtattak, ahol biztonsági okokból indokolt volt.

az alumíniumból készült dugattyúkkal, a hengerenként négyszelepes, dupla gyújtógyertyás konstrukciójával. A régi-új modelleket az egyedi autókra szakosodott Mulliner üzemében kézzel szerelik össze.

A legelső példányt most alapos teszteknek vetik alá, amivel 35 ezer kilométeres futást szimulálnak, benne 8 ezer kilométer versenypályával, és a végsebességet is ki fogják próbálni. A limitált széria 12 példányával 2022-ig készülnek el, és

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.