Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A veterán autók újragyártása egyre gyakoribb, és ezúttal a Bentley folytatja a sort, az 1929-ben készült Blower versenyautójából épít meg még 12 darabot. A munkához a legújabb technikát is felhasználják.

A húszas években a Blower versenyautókkal vált ismertté az idén éppen századik születésnapját ünneplő Bentley. Az építése során úgy gondolták, nem elég a motor méretét növelni, kompresszorral lehet belőle kihozni még nagyobb teljesítményt. A 4,4 literes motorját ezzel 130-ról 240 lóerősre izmosították, és 200 km/órával is száguldhatott.

Az egyik eredeti a birtokukban van, a hatvanas években újították fel, de a mai napig kiválóan használható, veteránversenyekre is járnak vele. Most ezt szedték szét, és minden alkatrészét 3D szkennerrel dolgozták fel, hogy újat gyártsanak belőle.

Csak néhány apróságon módosítanak, hogy a veterán autó manapság is biztonságosan használható legyen. Az árát csak a vevőknek árulják el, de nekik is türelemmel kell várniuk, két évbe is beletelik, amíg elkészülnek vele.

Nemrég ezzel a ritkasággal készültek el:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.