96 ezer csaló Opelt hívnak vissza
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Dízelbotrány, még mindig.

Bár a Volkswagené a dicsőség szégyen, hogy névadója lehetett az autók károsanyag-kibocsátási manipulációjának, sorra derül ki más autógyártókról is a csalás.

Pénteken 96 ezer Opel visszahívását rendelte el a német közúti közlekedési hatóság (KBA), mert a 2013 és 2016 között gyártott, Euro 6 környezetvédelmi besorolású motorral szerelt

A kocsikat vissza kell rendelni szervizre, hogy a KBA által jóváhagyott eljárással eltávolítsák a szabálytalan, fokozott nitrogén-oxid-kibocsátást okozó szoftvert.

A gyártó 23 ezer autónál önkéntes alapon már elvégezte a műveletet, most pedig az összes többinél is el kell végeznie – áll a KBA közleményében, amely szerint a szabálytalan motorvezérlő rendszerrel szerelt autók közül 64 ezret Németországon kívül helyeztek forgalomba.

A Volkswagen dízelbotránya 2015 szeptemberében kezdődött, amikor az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége megvádolta a gyártót, hogy olyan szoftvert telepített 482 ezer dízeljármű kipufogógáz-tisztító berendezésébe, amely érzékeli a mérés körülményeit, és a teszteken a valóságos nitrogén-oxid-kibocsátás töredékét produkálja.

A VW elismerte a csalást, amely világszerte mintegy 11 millió gépjárművét érintett, és nyomasztó autótelepeket létrehozását eredményezte:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.