A 8-as út ámokfutója megmagyarázta az életveszélyes manőverét
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Azért ülj le, mielőtt elolvasod.

Nagy port kavart egy hete az a felvétel, amit egy motoros kamerája készített, és egy audis ámokfutó látható rajta, amint észbontó tempóval manőverezik a 8-as úton, életveszélybe sodorva a körülötte közlekedőket.

Nem sokkal később a rendőrség is bekapcsolódott, amikor közölték, hogy a videón látható Audi sofőrjét őrizetbe vették, és a jogosítványától is megszabadították, ellene közúti veszélyeztetés miatt indítottak eljárást.

Az igazi fordulat csak most jön, ugyanis az Indexnél jelentkezett az Audi sofőrje, hogy magyarázatot adjon a tettére.

Mint mondja, nincs mentsége, őszintén sajnálja a történteket, és bocsánatot kér mindenkitől, akit veszélyeztetett, az indoklása azonban nekünk nem egészen állt össze kerek sztorivá.

Amikor – a dupla záróvonalon – megelőzte a motorost, és észrevette, hogy szemből egy jármű tart felé, akkor azért nem húzódott jobbra, nehogy elsodorja a motorost, és azért nem fékezett, mert szerinte ennél a tempónál az autója biztosan megcsúszott volna, ezért a szemközti padkát választotta, még egy szembejövőt veszélyeztetve.

A történet részletes, de számunkra tele van ellentmondással: a betegségére gyógyszert szed, de vezethet vele, viszont vezetés közben pánikba esik, ennek ellenére a megkülönböztető jelzést használó járművek vezetéséhez szükséges PÁV vizsgája is van. Sietett a kórházba, de az eset helyszínén még tíz percet várt, aztán inkább hazament, és bevette a gyógyszerét – legalább olyan nehezen érthető, mint a manőver, amit a veszélyes helyzet megoldására választott.

Igaz, azt mondja, hogy ha tehetné, akkor visszacsinálná az egészet, de erre nem lesz módja: a veszprémi bíróság négy hónapra bűnügyi felügyelet alá helyezte a férfit, akit közúti veszélyeztetéssel gyanúsítanak, a lakhelyét november elsejéig csak engedéllyel hagyhatja el.

A sofőr teljes nyilatkozata az Index cikkében olvasható – szerinted megnyugtató magyarázatot adott a történtekre?

Mit gondolsz?

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.