A BMW i3 akkumulátorai kerülnek ebbe a hajóba
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nemcsak elektromos autóba lehet szerelni a BMW i3 akkumulátorait, két darab már ezt a hajót is el tudja vinni. Jövőre lehet kész a Hinckley Dasher első példánya.

Mi másra jó még egy elektromos autó akkumulátora? Például hajóba is lehet építeni, mint ennek a csónaknak a készítője tervezi. 1928-ban alapították a Hinckley hajómárkát, és a legújabb modelljükkel átléphetnek a jövőbe. A Dasher nemcsak jól néz ki, de tisztán elektromos hajtású, és BMW i3-ból származnak az akkumulátorai.

30 láb alatti hosszával jachtnak még nem neveznénk, de a 8,7 méter hosszú Dasher éppen elég nagy ahhoz, hogy a barátaidat is magaddal vidd rajta. A hajtásáról két 80 lóerős elektromotor gondoskodik, amit két 22 kilowattórás lítiumion akkumulátor lát el energiával.

16 km/órás utazósebességével 60 kilométert is képes megtenni két feltöltés között, de ha kihasználod a 43 km/órás csúcssebességét, akkor csak feleekkora hatótávval számolhatsz.

Még csak virtuális képek vannak róla, de a Hinckley már 2018-ra tervezi, hogy elkészíti a Dasher első példányait. Közben mi már a Balatonon is próbáltunk elektromos hajót, nézd meg itt:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.