A BMW legújabb retró motorjai azonnal birtoklási vágyat ébresztenek
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Két újabb modellel bővült a BMW retró motorkerékpár-kínálata, az R nineT sorozat roadstere és sportmotorja pedig azonnal felkerült a kívánságlistánkra, a tiédre is fel fog.

A színtiszta motorozás élményét ígéri a BMW R nineT sorozata, amelynek retró formájú motorkerékpárjai 2013-ban jelentek meg először. Most két újabb modellel bővült a kínálat: az R nineT Pure egy roadster, amelyben csak motorozáshoz leglényegesebb dolgok vannak, az R nineT Racer pedig a hagyományos elvek szerint épült, félig burkolt klasszikus sportmotor.

Mind a két koncepció a hatvanas évek végén, hetvenes évek elején népszerű modelleket eleveníti fel, amelyek napjainkban is szép emlékeket ébresztenek. Az R nineT Pure hagyományos és modern stílusjegyeket ötvöz, igényes részlet rajta az eloxált felületű, kovácsolt alumínium lábtartó és villahíd. Az r nineT Racer a korai hetvenes évek sportmotorjaira emlékeztet a BMW Motorsport korabeli színeibe öltözött rövid burkolatával, púpos ülésével és hátratolt lábtartójával.

Mind a két motor hajtásáról 1170 köbcentis bokszermotor gondoskodik 110 lóerős teljesítménnyel, hatfokozatú sebességváltóval, a klasszikus külsőhöz nagyszerűen illő nemesacél kipufogórendszerrel. A retró külső ellenére az R nineT sorozat tagjai modern technikát kapnak, így például széria a blokkolásgátló, de extraként menetstabilizáló rendszer is kérhető.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.