Kár is erőlködni, a Spitfire vadászgépről mintázott Monster Bike-nál gyilkosabb vasat úgysem lehet összekalapálni.

És az összekalapálást most eléggé szó szerint értjük, hiszen a BMW Motorrad és a VTR Customs által életre keltett Spitfire Monster Bike olyan, mintha egy klasszikus gyorsasági motor, egy tank és egy második világháborús vadászgép keveréke lenne.

A név persze eléggé árulkodó, a motor alapötletét az angolok legendás világháborús gépe, a Spitfire adta, amiből még eredeti műszereket is átvettek a motorhoz, de azért a BMW mérnökei is elég szépen hozzátették, amit a saját fantáziájuk engedett: az egykori BMW R 1200R elölről nézve például inkább egy modern vadászgéphez hasonlít a két nagy oldalsó légbeömlő nyílásával, a szélvédője pedig olyan, mintha egy amerikai bombázóról nyúlták volna.

Amire a motor egyáltalán nem emlékeztet, az az eredeti 1200R, hiszen gyakorlatilag nincs olyan eleme, amihez a Spitfire-moci készítése közben ne nyúltak volna hozzá: a motort teljes egészében alumíniumborítás fedi, az elektronikát teljesen újrahúzták, de még a motor vázát is meghosszabbították húsz centiméterrel. A "hajtómű" sem a sajátja, az ugyanis az Eddie 21-ből, vagyis egy kifejezetten sprintversenyekre átalakított 1200R-ből származik.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon