A BMW úgy töltené az autóit, ahogy a telefonokat szokás
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ugye milyen kényelmes elhagyni a vezetékes töltőt és csak elegánsan letenni a telefont a vezeték nélküli töltő padjára, miután hazaértél? Na, a BMW valami ilyesmit tervez az autói számára.

Tulajdonképpen egy hatalmas töltőpadról van szó, melyet kifejezetten az 530e iPerformance plug-in hibridhez fejlesztettek ki, és mely a 220-ba bedugva, majd a garázs padlójára helyezve azonnal megoldja a töltéssel kapcsolatos problémáidat. Csak annyi dolgod van, hogy az autót az utasításoknak megfelelően a töltő felé kormányozd, a többit pedig a töltőpad és a jármű megbeszélik egymással.

Valahogy így:

A BMW szerint az 530e-ben lévő 9.4 kWh teljesítményű akkumulátortelep 3 és fél óra alatt tölt fel teljesen a technológia segítségével, ami nem sokkal több, mint egy teljes vezetékes feltöltés ideje.

Azért azt meg kell jegyeznünk, hogy a dolog még tesztfázisban leledzik, azt legkorábban jövőre vezeti be a cég Európában, és kezdetben kizárólag az 530e iPerformance plug-in hibrid részére. A BMW többi elektromos és hibrid modellje később kaphatja meg a termékkompatibilitást.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.