A Bugatti Chiron formatervezője a Koenigsegghez igazolt
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sasha Selipanov neve talán még nem ismerős számodra, pedig a dizájner olyan szuperautókon dolgozott, mint a Lamborghini Huracán és a Bugatti Chiron, mostantól pedig ő a Koenigsegg vezető formatervezője.

Hogyan képzelnéd el azt a dizájnert, aki a Bugatti Chiront tervezte? A formatervezőkről bennünk élő sztereotípiák szerint színes nadrágban, divatos szemüvegkerettel, az elmaradhatatlan sállal a nyakában. Hát, ehhez képest Sasha Selipanov ez a jókedvű szakállas fickó itt lent, aki Metallica-pólóban alkot.

1983-ban a grúziai Tbilisziben született, és a tanulmányai után a Volkswagen-csoportnál kezdett dolgozni, ahol 2010-ben a Lamborghinihez került, még a Huracán formáján is dolgozott. Négy évvel később már a Bugatti vezető formatervezőjének nevezték ki,

Az utóbbi időben a Hyundai luxusmárkájánál, a Genesisnél dolgozott, és olyan tanulmányok kerültek ki a keze alól, mint az Essentia és a Mint.

Most pedig Christian von Koenigsegg bejelentette, hogy leigazolta a szuperautó-márkája vezető formatervezőjének. A svéd gyártótól eddig is elég extravagáns modellek kerültek ki, és Sasha munkája nyomán csupa jóra számíthatunk.

A legújabb Koenigsegg a márkaalapító apjáról elnevezett Jesko:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.