Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A genfi autószalon elmaradt, ezért nem csodálhattad meg a Bugatti újdonságait, de most kárpótolnak egy fantasztikus fotóval, ahol először állt össze a márka teljes szuperautó-kínálata. 11,5 milliárd forint sorakozott fel egy képen.

A Bugatti második feltámadása óta még nem volt ennyire sok típusa a márkának. A Volkswagen-csoporthoz tartozó gyártó nemcsak a Chiront kínálja többféle változatban, hanem az egyedi karosszériás Divo és a múltidéző Centodieci mellett a világ legdrágább autóját is La Voiture Noire néven.

A Bugatti molsheimi főhadiszállásán felsorakozott kínálat együtt tényleg lélegzetelállító látványt nyújt, nézzük is sorban, mit kínál a tehetős szerencséseknek a Bugatti.

Bugatti Chiron Sport és Pur Sport

A jobb szélen a Chiron Sport, ami 2,65 millió euróért (930 millió forintért) a legolcsóbb szuperautó a képen, balra pedig a Chiron legújabban bemutatott változata, a Pur Sport, ami 3 millió euróba, több mint egymilliárd forintba kerül, és 60 példányt építenek belőle.

Bugatti Centodieci

Még ritkább lesz a Centodieci, amiből csak 10 darabot gyártanak le, egyenként 8 millió euróért, ami 2,8 milliárd forintot jelent. Az 1600 lóerős szuperautó a Chiron alapjára épül, de a stílusa a kilencvenes évekbeli EB 110-et idézi fel.

Bugatti Chiron Super Sport 300+

A világ leggyorsabb szuperautója lett a Chiron módosított változata, ami 2019-ben 490,484 km/órás sebességet ért el. Az áramvonalasított Bugattiból 30 példányt el is adtak, 3,5 millió euróért, azaz 1,2 milliárd forintért.

Bugatti La Voiture Noire

A legendás Type 57 SC Atlantic modern megfelelője a világ legdrágább újonnan eladott autója is, hiszen 11 millió euróba kerül, ami 3,85 milliárd forintnak felel meg, és szerencsés leszel, ha láthatod, mert csak ez az egy példánya létezik.

Bugatti Divo

A Chiron továbbgondolásával született a Bugatti másik szuperautója, aminek a 8 literes W16-os motorja továbbra is 1500 lóerős, de a Divo könnyebb, ezért agilisabb is. A széria 40 darabos lesz, egyenként 5 millió euróért, azaz 1,75 milliárd forintért.

Château St. Jean

A helyszín is megér egy pár sort, a Château St. Jean a Bugatti molsheimi főhadiszállásán található Elzászban, és tökéletes háttere minden fotózásnak. 1857-ben épült, és 1929-ben vásárolta meg a márka alapítója, Ettore Bugatti a vevők fogadására, ma is ezt a szerepet tölti be.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.