A csapatfőnök megmagyarázta a Mercedes összeomlását
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Igazi rémálom volt a Mercedes számára az Osztrák Nagydíj, bár Valtteri Bottas és Lewis Hamilton is az első két rajtkockából indulhatott, a finn a futam elején, a brit pedig a futam végén volt kénytelen feladni a versenyt műszaki hiba miatt. A kettő között viszont nagyot hibázott a csapat, pontosabban a főstratéga, James Allison.

Az történt ugyanis, hogy Bottas kiesése következtében bejött a virtuális biztonsági autó (VSC), a többi csapat kiment kerékcsere, ám Hamilton esetében túl sokáig hezitáltak, Toto Wolff csapatfőnök szerint ez pedig sorsdöntő volt az adott helyzetben:

„Hogy ha egy versenyen megjelenik a virtuális biztonsági autó, akkor az esetek 80%-ában a bokszkiállás a legjobb, amit tehetünk. Mivel egy autónk maradt a többiek kettőjével szemben, arra gondoltunk, mi van, ha a többiek csak egy autóval cserélnek? Kimi mögött jönnénk vissza, mert a Ferrari kint hagyná őt, és Max mögött is. Mit jelentene ez a verseny szempontjából? Ez a gondolkodási procedúra, nem mondom, hogy megzavart minket, de túl sokat időztünk vele. Ez tény. Itt veszítettük el a versenyt.”

Hamilton végül tíz körrel később kiment a bokszba, és a negyedik helyre tudott visszajönni, Vettel később megelőzte őt (de még hogyan?!), a vége előtt nem sokkal pedig a brit Mercedese is megadta magát.

(Fotó: Twitter)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.