Úgy tűnik, a Ferrari fenyegetése célt ért, de még nem teljesen

A Ferrari kiszállással fenyegetőzik, a Forma–1 új tulaja egy darabig nem engedett, de most már enyhül.

A Liberty Media több törekvése is annyira kiverte a biztosítékot a Ferrarinál, hogy a maranellóiak (megint) a kiszállással, plusz egy rivális, ellen-versenysorozat indításával fenyegetőztek.

Bernie Ecclestone botrányszagú kijelentésében elég egyértelműen elismerte, hogy mindig igyekeztek a szabályok alkotásával/módosításával a Ferrari kedvére tenni, de mivel ez most nem így van, az olaszok bedobták a hisztikártyát.

A Liberty korábban ugyan jelezte, hogy csökkenteni fogják a Ferrari befolyását, éppen ezért azt tervezi, hogy elveszi a különleges vétójogát, amivel a mezőnyből egyedüliként rendelkezik. Az F1 sportigazgatója, Ross Brawn – aki maga is volt ferraris – most pedig arról beszél, hogy azon vannak, hogy a káposzta is megmaradjon, de a kecske is jól lakjon:

„A Ferrari egy ikon, nagyon remélem, hogy találunk olyan megoldást, ami mindenkinek megfelel. Ha jó a Forma–1, az mindenkinek jó, nem szeretnénk, ha a Ferrari távozna. De az F1-nek igazságosnak kellene lennie minden résztvevővel, beleértve a Ferrarit is. Igen, tény, hogy van vétójoga, de amennyire tudom, sosem éltek vele, inkább csak fenyegetőztek.”

Ebből egyértelműemn azt lehet kiérezni, hogy a Liberty Media kicsit alábbhagyott keményfaszúságával.

Az viszont jó kérdés, hogy...

(Forrás / fotó: Vezess / Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon