A G-osztályból is elektromos autó lett, itt a Mercedes EQG

Az elektromosítást nem kerülhette el a Mercedes egyik legikonikusabb modellje, a G-osztály sem, aminek a tisztán villanyhajtású változatát egyelőre tanulmányként, Concept EQG néven mutatta be a gyártó.

Az eleve elektromosnak tervezett modellek, mint az EQS és a most leleplezett EQE mellett a Mercedes a belsőégésű motorral szerelt jelenlegi modellekből is épít elektromos autókat, ilyen az EQA és az EQB is, és ilyen a G-osztály villanyhajtású változata is, amit Concept EQG néven lepleztek le a müncheni autószalonon.

Az 1979 óta ismerős karakteres kockaformát az elektromos EQ modellektől ismerős stíluselemekkel dobták fel, így a kerek fényszórók közé LED-es világítású, burkolt hűtőmaszk került, látványos a tetőre épített fényágyú, a kétszínű fényezés, és

A Concept EQG érdekessége, hogy a hátán ugyan megtaláljuk a G-osztály jellegzetes pótkeréktartóját, pontosabban annak kisebb, szögletesebb, falitöltőre emlékeztető változatát, de értelemszerűen már nem pótkerék van benne, hanem

A Mercedes egyelőre csak annyit árult el a műszaki felépítésről, hogy a G-osztály alvázas konstrukcióját megtartották, és mind a négy kerékhez került egy villanymotor, ezek egyenkénti szabályozásával elektromos autóként is kiváló terepjárónak ígérkezik a G-osztály. Szerintünk a sorozatgyártású változatára sem kell már sokat várni.

És amikor azt hitted, hogy az autófotók témájában már nem lehet újat mutatni, akkor a Mercedes előrukkolt ezzel a sorozattal:

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.