Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Még nem tudjuk a nevét, és egyelőre azt sem, hogyan néz ki. De a Bogár és a Golf jelentőségéhez mérhető mérföldkőnek ígéri a hamarosan bemutatkozó elektromos autóját a Volkswagen.

Már egy ideje hallani róla, hogy a piac legjobb elektromos autóján dolgozik a Volkswagen, és az ezt megelőlegező prototípust hamarosan ki is állítják a párizsi autószalonon. Nem szerénykedik a gyártó, amikor azt állítja, hogy legalább olyan jelentőségű újdonságról van szó, mint amilyen a régi Bogár, vagy a hetvenes évekbeli első Golf volt a maga idejében.

A hírek szerint egy kompakt méretű, tisztán elektromos hajtású autóról van szó, amely a legjobb szeretne lenni a piacon. Olyan nevekkel kell megküzdenie ezért a címért, mint a piacvezető Nissan Leaf, a prémiumtermék BMW i3 és a most érkező Opel Ampera-e. Néhány részletképet már megmutatott az autóról a Volkswagen, és ezekről is kiderül, hogy egy igazán modern, szinte már futurisztikus autóról lesz szó. Minden más kiderül szeptember végén, a párizsi autószalonon.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.