Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mérföldkőnek számító megállapodást jelentett be a Ford és a Google, két éven belül az amerikai autóóriás minden új modelljében Android lesz a fedélzeti rendszer.

Az új autókban lévő hagyományos infotainment rendszerek felett egyre inkább eljárt az idő, az online kapcsolattal rendelkező, okostelefon-kivetítő megoldások még tartják magukat, de könnyen lehet, hogy az lesz a jövő, amit a Ford jelentett be a minap. Az amerikai autógyártó szövetségre lépett a Google-lal, és két éven belül minden autójukban Android-alapú rendszer működik majd.

beépített Google szolgáltatásokkal, függetlenül attól, hogy az autó melyik árkategóriába tartozik. A Play áruházból letölthető alkalmazások gyorsabban és hatékonyabban kapják meg a frissítéseket, mint a gyári rendszerek.

A közeli jövő Fordjaiban tehát a Google Maps lesz a navigációs szoftver, a Google Play adja a zenejátszót és a hangoskönyv-olvasót, és a Google Asszisztens válaszol a vezetés közben szóban adott parancsokra. A felhőbe kapcsolt rendszerek értesítéseket is küldenek az autósoknak, például az esedékes karbantartásról.

A Google lesz a Ford felhőszolgáltatója is, az autógyártó hozzáfér a Google Cloud mesterséges intelligencia, gépi tanulás és adatelemző technológiáihoz, ezzel felgyorsul a termékfejlesztés és a gyártás modernizálása. Az együttműködés az önvezető járművek fejlesztésére is kitérhet, amivel régóta foglalkozik a Google.

A Polestarban így néz ki az androidos fedélzeti rendszer

Nem ez az első alkalom, hogy Android kerül az autókba, már most is több olyan típus van, amiben androidos rendszer fut a háttérben. A Volvóhoz tartozó Polestar elektromos autója is a Google szolgáltatásait használja, de a Ford lesz az első tömeggyártó, amiben az Android teljesen átveszi a fedélzeti rendszer szerepét, és ez új korszakot hozhat az autóiparban.

 

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.