Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Elkezdődött a megújult 7-es sorozat gyártása a BMW dingolfingi üzemében, és a hatalmas hűtőmaszkjáról felismerhető limuzin a gyártósoron is elég meggyőzően mutat. Az összeszereléséhez high-tech eszközöket is használnak.

1977 óta, amikor elkezdődött a legelső 7-es sorozat gyártása, több mint 1,9 millió példányt készítettek a BMW limuzinjából a márka dingolfingi üzemében. Jelenleg már a hatodik generációnál tart, amit három és fél év után frissítettek fel, az új modellt pedig rögtön felismered a keskenyebb fényszórókról, a fénycsíkkal összekötött hátsó lámpákról és a hatalmas hűtőrácsról.

Most bepillanthatsz abba, hogyan készül a BMW luxusautója:

A gyártás kezdetével elárultak néhány érdekes részletet a 7-es sorozatról. A típus továbbra is kétféle hosszúsággal rendelhető, és a vevők 80 százaléka a 14 centivel nyújtott tengelytávú modell mellett dönt. A legyártott példányok 90 százaléka exportra megy, és hogy tudd, hol veszik a legtöbben, 44 százalékát egyenesen Kínába szállítják.

Ma már nem újdonság, ha egy autógyárban önjáró robotok szállítják az alkatrészeket, de a dingolfingi üzemben minden eddiginél önállóbbak ezek a szállítógépek. A futószalagnál dolgozók okosórája rezgéssel jelzi, ha különleges összeállítású példány érkezik, amire jobban kell figyelni, az összeszerelési útmutatót pedig az előttük lévő képernyőre vetítik ki.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.