A klasszikus Mustang elektromos hajtású másolatát gyártanák az oroszok

Nem a legendás Mustang fennmaradt példányait újítaná fel, hanem teljesen az alapoktól építene fel egy Mustangra nagyon hasonlító elektromos sportautót egy orosz cég. A tervek nagyratörőek, de még csak virtuálisan létezik az autó.

Még csak nemrég jelentette be a Charge Cars, hogy a klasszikus Mustangot elektromos hajtással kívánja modernizálni, máris itt egy újabb hasonló törekvés. Az orosz Aviar nem a veterán izomautó fennmaradt példányaival kezdi a munkát, hanem az alapoktól építene modern sportkocsit teljesen elektromos hajtással.

A formája megtévesztésig hasonlít az 1967-es Mustangra,

de a szénszálas anyagból készülő karosszéria alá modern technikát szánnak. Az első és a hátsó kerekeket is elektromotor hajtaná, összesen 840 lóerős teljesítménnyel és 967 Nm nyomatékkal, amivel az orosz Mustang akár 2,2 másodperc alatt is képes lenne százra gyorsulni.

A 100 kilowattórás akkumulátorával 500 kilométeres hatótávot ígérnek, bár ez még inkább csak elmélet. Az Aviar Mustangja mindenesetre belül teljesen modern lenne, a műszerfalra a Tesla stílusában óriási érintőképernyőt képzeltek el. Megrendelést már felvesznek a Mustang utánérzésére, de valódi prototípussal még adós a cég.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon