Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Még éppen csak véget ért a párizsi autószalon, a Škoda máris egy következő újdonságára koncentrál: hamarosan bemutatja a Kodiaq kupéváltozatát. A sportosabb formájú GT talán nálunk is szerezne néhány érdeklődőt, de nem európai vevőknek szánják.

A kupéformájú szabadidő-terepjárók kategóriáját talán nem a BMW X6 alapította, de ez a típus vált a legszélesebb körben ismertté, majd sorban követték a többi, hasonló formájú modellek, főként a Mercedestől. A tömeggyártók között ugyan rengeteg a szabadidő-terepjáró, de kupéformájú egyelőre alig akad, a Škoda lesz az egyik első.

A másfél éve bemutatott Vision E egy tisztán elektromos hajtású terepkupé tanulmánya volt, ami jól mutatta, hogy a Škoda nemcsak a villanyautók, hanem a sportos SUV-k közé is beszállna.

A cseh márkánál komolyan gondolták a Kodiaq kupéváltozatát, és hamarosan be is mutatják a GT névre keresztelt modellt, amiről most közölték az első képeket.

A hírek szerint 4,63 méter hosszú, 1,88 méter széles és 1,65 méter magas lesz, vagyis néhány centivel rövidebb, és hat centivel alacsonyabb, mint a hétüléses Kodiaq, a tengelytávja ugyanúgy 2,79 méter marad.

A Kodiaq és a kisebb testvére, a Karoq is elképesztően népszerű, és a Škoda talán nálunk is szerezhetne néhány újabb vevőt a GT-vel, ennek ellenére ezt a változatot nem az európai, hanem a kínai piacra szánják, ott is fogják gyártani.

Számunkra nem kupés, hanem erős Kodiaqot tervez a Škoda, ez a szintén most bemutatott, 240 lóerős Kodiaq RS.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.