Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hol vannak már azok az idők, amikor megvetéssel tekintettek a legelső BMW X6-ra? A kupéformájú szabadidő-terepjárók meghódították a piacot, és a prémiummárkák után a tömeggyártók is beszállnak ebbe a kategóriába.

A legelső BMW X6 nyomdokain a Mercedes is elkészítette a saját kupéterepjáróját, a GLE Coupét, majd mindkét márka megjelent eggyel kisebb kategóriában is. Mostanra pedig oda jutottunk, hogy a tömeggyártók is kupéformájú szabadidő-terepjárókat mutatnak be, ilyen a Renault Arkana és a Škoda Kodiaq GT is, bár ezeket egyelőre nem kapni nálunk.

Most a Volkswagen hozott ki egy sportos formájú szabadidő-autót, amit egyszerűen SUV Coupé Concept néven mutattak be a sanghaji autószalonon. A helyszín nem véletlen, ugyan már nálunk is zavarba ejtő az SUV-k kínálata a Volkswagennél, Kínában még többféle modellt árulnak, például a Tiguan sportosabb változatát Tayron néven.

Az SUV Coupé Concept, mint a neve is mutatja, egy lejtős hátú szabadidő-terepjáró prototípusa, ami a Tayron alapjára épül, és 4,6 méter hosszú. Sanghajban a Volkswagen még két SUV-t mutatott be, az egyik SMV Concept néven egy 5,1 méter hosszú, hétüléses, kombiszerű modell, a másik pedig a 4,9 méter hosszú Teramont X, ami az Egyesült Államokban Atlas néven árult típus kupésabb változata.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.