Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bosszantó lehet a 63 példányban készülő Lamborghini Sián megrendelői számára, hogy most meg kell rendelniük a szintén 63 példányban készülő sportjachtot is, hogy meglegyen a teljes készlet!

Tecnomar for Lamborghini 63: ez a Lamborghini megrendelésére a The Italian Sea Groupnál tervezett luxus-sportjacht hivatalos neve. A dizájnt nincs is értelme magyarázni, annyira magáért beszél; egyszerűen zseniális, ahogy sikerült a vízre varázsolni a Lamborghinik összes jellegzetes formai trükkjét, részletét. Nincs olyan szög, ahonnan nézve ne lenne azonnal nyilvánvaló: ez egy Lambo, akkor is, ha nincs kereke!

A 63 láb (19,2 méter) hosszú testbe két darab, egyenként 12 hengeres, 24 ezer köbcentis, darabonként két-kétezer lóerős, turbófeltöltéses MAN hajómotor került (a MAN is a Volkswagen-csoport tagja, akárcsak a Lamborghini). A motorok forgatónyomatéka is iszonyú: darabonként 6500 Nm! Ez a rettentő erő a 24 tonnás hajót akár 60 csomós, több mint 110 km/h-s sebességre képes gyorsítani, ezzel a Lambo-hajó lett a Tecnomar márka leggyorsabb modellje.

Természetesen a fedélzeten is a Lamborghini-féle stíljegyek dominálnak, hatszögekből, Y-motívumokból, éles szögekben találkozó tiszta, sík felületekből áll össze a látványos végső kép. A kárpitanyagokban dominál a Lambókra is jellemző szénszálerősítéses műanyag, a motorindító gomb pedig ugyanaz, amit a szárazföldi Lamborghinikbe szerelnek.

A csodás sport-luxusjacht népszerűsítésére hangulatos reklámvideó is készült. Az autóval és hajóval játékosan kergetőző monacói párocska életébe igazán bárki könnyedén beleképzelheti magát, és már kezdheti is számolgatni, hány hónap alatt tudná összespórolni a két kis játékszer árát:

A videóban látható tavaly bemutatott 819 lóerős, 12 hengeres, hibrid hajtásláncú Lamborghini Siánból 63 darab készül, a kocsi ára 2,3 millió euró, kicsivel több mint 800 millió forint. A hajó gyártása jövőre indul, ebből is 63 példányt terveznek gyártani - darabját 3 millió euróért, 1,05 milliárd forintért.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.