Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Érdekes körülmények között tették lapátra Pedro de la Rosát 2002-ben.

A korábbi F1-es pilóta, Pedro de la Rosa 2001 és 2002 között volt a Jaguar pilótája Eddie Irvine oldalán, szerződése valójában 2003-ig szólt volna, ám Niki Lauda csapatfőnök egyik pillanatról a másikra kirúgta őt – a spanyol erről mesélt a Beyond the Grid podcastjében:

De la Rosának azért fájt ez különösen, mert egyrészt menesztése előtt felhívta Laudát, hogy rákérdezzen, minden rendben van-e a kontraktusával, az osztrák pedig nyugtatgatta, hogy nincs semmi gond vele. Másrészt pedig azért, mert Lauda gyerekkori bálványa volt, aki mindig azt hajtogatta, hogy a dolgokat a lehető legegyenesebben kell rendezni – De la Rosa csalódott és dühös volt:

Menesztése után De la Rosa nem talált F1-es ülést magának 2003-ra, de így is a sportágban maradt, ugyanis a McLaren-Mercedes tesztpilótája lett (2010-ig).

De la Rosa és Lauda csak évekkel később rendezte kapcsolatát, amikor az osztrák egy közös vacsorán azt mondta neki Norbert Haug és Ron Dennis előtt, hogy „Pedro, hibát követtem el, amikor kirúgtalak téged. Nem kellett volna, elnézést kérek érte”ezek után pedig ismét fantasztikus volt a kapcsolatuk.

(Forrás: motorsport-total.com, fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.