Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Olyan találkozót szervezett a Ferrari, amelyen csak egyetlen típus példányai vehettek részt. Ez azonban a maranellói márka egyik legritkább és a legértékesebb típusa, a 250 GTO, amiből aligha láthattál ennél többet egy helyen.

A 250 GTO nemcsak az egyik legizgalmasabb modell a Ferrari történetében, hanem a legértékesebb is, a példányai rendre rekordot döntenek, amikor aukciókon gazdát cserélnek. Most nem adásvételről volt szó, egyszerűen csak a boldog tulajdonosok gyűltek össze, hogy megünnepeljék a kedvencük 55-dik születésnapját. Nem is találhattak volna jobb helyet ennél.

Majd célba vették a legendás mugellói utcai pályát, ahol a hatvanas évek közepéig ezek az autók is részt vettek a futamokon, végül a klasszikus Mille Miglia útvonalán érkeztek meg Maranellóba, ahol felsorakoztak a gyár udvarán.

Ráadásul nem csak vörösben, ami az olasz versenyautók hagyományos színe, hanem a belgák sárgájában, a franciák kékjében és a britek zöldjében is pompáztak. Maranellóban az első Ferrari, a 125 S replikája vezette fel a sort.

Ha szeretnél újra ennyi 250 GTO-t egy helyen látni, akkor még öt évet kell várnod, ugyanis a találkozó végén bejelentették, hogy 2022-ben hasonlóan nagyszabású programmal ünneplik meg a típus hatvanadik születésnapját. Ha pedig megnéznél még egy érdekességet, akkor kattints a ritka Ferrari-képeket mutató cikkünkre, ahol a 250 GTO huszonötödik évfordulós találkozójáról láthatsz fotót.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.