Megint a női pilóták miatt áll a bál az autósportban

Carmen Jordá megint olyat mondott a női pilótákról, amivel sokak nemtetszését kivívta, de a legjobban talán 2009 Forma–1-világbajnoka, Jenson Button szúrt oda neki.

Nem rég merült fel a kizárólag nőknek szóló, hat futamból álló Forma–1-es versenysorozat gondolata, aminek a bajnoka férfi F1-es tesztlehetőséget kapna. Emellett ágált a Lotus egykori női fejlesztőpilótája, Carmen Jordá, aki szerint ez a külön bajnokság tud csak esélyt biztosítani a nők számára arra, hogy egyenlően szálljanak harcba.

Véleménye akkor elég megoszotta a női és a férfi pilótákat is, és legutóbbi nyilatkozata is erre a sors jutott. Ugyanis miután az FIA női szakágának nagyköveteként kipróbált egy Formula E-s versenyautót, lényegében azt mondta, hogy

a nők inkább menjenek a Formula E-be, mert az F1 túl nehéz:

„Fizikailag kevésbé megerőltető, mint az F1, a leszorítóerő és kormányszervó miatt. Egy nőnek a Formula-2-ben és Formula-1-ben szerepelni első sorban fizikai jellegű gondot jelent, de ez a Formula-E-ben nem lenne jelen számunkra. (...)

Persze nem az én dolgom eldönteni, hogy mi a jó, és mi nem jó a nőknek az autósportban. De tapasztalatból mondhatom, hogy a Formula–1-ben és a Formula–2-ben fizikai akadályokba ütközünk. Szerintem ez komoly problémát jelent a nők számára, ezért nincsenek az említett bajnokságokban."

Na, és erre jött Jenson Button ütős válasza:

Jenson Button on Twitter

Oh Carmen, you're not helping proper female racing drivers with this comment. Ask @DanicaPatrick about being 💪🏽 enough to drive a race car! She'd kick my butt in the gym & she's probably as strong as any driver on the F1 Grid right now.

vagyis:

*Danica Patrick korábban az IndyCarban, jelenleg a NASCAR-ban versenyzik, és igen, ő egy nő, ha a neve alapján, vagy a szövegkörnyezetből nem jöttél volna rá.

(Fotó: F1-Gate.com)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon