Azzal vádolják a Pirellit, hogy a Ferrarinak kedvez

A sportág hivatalos gumiszállítója, a Pirelli a barcelonai tesztidőszak után megváltoztatta a 2018-as Spanyol Nagydíjra szánt gumifelhozatalát.  

Miután a barcelonai kétszer négy napos teszthéten Sebastian Vettel hiperlágy gumikon ment (nem hivatalos) pályarekordot, a csapatok azért kilincseltek, hogy lágyabb keveréket jelöljenek ki a Spanyol Nagydíjra, vagyis arra a pályára, ahol a tesztelés is zajlott.

A Pirelli engedett a nyomásnak és a kemény-közepes-lágy felhozatal helyett közepes-lágy-szuperlágy közül választhatnak majd a csapatok a barcelonai versenyhétvégén.

A Mercedes szerint viszont ezzel változtatással a Ferrarit akarják előnyben részesíteni, és több szakértő is megjegyezte, hogy a döntés hátterében az állhat, hogy közelebb hozzák a bajnokcsapathoz a Ferrarit és a Red Bullt.

Azt érdemes még tudni, hogy a Mercedes a fejlesztéseket és versenyszimulációkat a közepes és kemény keverékkel végezték.

Nyilván a Pirelli mindent tagad:

„Ez lehetetlen. Senkinek sem kedveztünk, csak követtük a csapatok kérését (...) röviden annyit mondanék, hogy ez egy közös döntés volt.”

Hogy kicsit képbe kerülj a gumikkal:

(Forrás / fotó: Motorsport.com / Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon