A Rimac úgy otthagyja a Porsche Taycant, hogy csak lesel
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Rimac jól halad az elektromos hajtású szuperautójának fejlesztésével, és a C_Two tempóját jól mutatja, hogyan gyorsulja le a Porsche Taycan legerősebb változatát.

2018-ban mutatta be a horvát Mate Rimac az elektromos szuperautójának prototípusát a genfi autószalonon, és akkor azt ígérte, hogy a világ legjobban gyorsuló szériamodellje lesz a C_Two néven emlegetett újdonság.

Az eltelt idő alatt rengeteget dolgoztak rajta, hogy valóra tudják váltani az ígéretet, és most megmutatják, éppen hol tartanak a munkával. A videóban szereplő prototípus az ígért 1900 lóerős teljesítmény és 2300 Nm nyomaték 85-90 százalékát tudja, és rajtautomatikával sem szerelték fel, ami a végleges modellben benne lesz, de már ezzel is pusztítóan gyorsul.

A C_Two ezzel együtt is fantasztikusan megy, a videón látható mérés szerint 8,94 másodperc alatt futja a negyed mérföldet, és a végén 250 km/órával száguld. Azért, hogy el tudjuk helyezni ezt a teljesítményt, a 761 lóerős Porsche Taycan Turbo S ellen is kiálltak gyorsulni, és a szélvészgyors verseny eredménye magáért beszél.

Mate Rimac egy villanással később indult, de ezzel együtt is pokolian gyorsan be tudja hozni a lemaradását, és faképnél hagyja a Porschét. A két márka versenye azért is érdekes, mert a Porsche éppen nemrég növelte 24 százalékra a részesedését a Rimac Automobiliben.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.