A saját farkába harapott a Red Bull
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kellemetlen.

A Renault kedden és szerdán tesztelhetett a július 5-i szezonnyitónak helyt adó Red Bull Ringen Ausztriában. Azt tudni kell, hogy a spielbergi pálya tulajdonképpen a Red Bull F1-es csapatának hazai pályája, az osztrák istálló tanácsadója, Helmut Marko pedig pontosan emiatt nem vette jó néven, hogy a versenypályát üzemeltető Projekt Spielberg megadta az engedélyt a francia csapatnak – oda is szúrt nekik:

Több dolgot is hozzáfűznénk Marko csípős beszólásához:

  • Ebben nemcsak az egészséges rivalizálás van benne, hanem minden bizonnyal az a faktor is, hogy 2018 végén a Red Bull és a Renault, ami egészen addig az energiaitalosok motorbeszállítója volt, nem túl szépen váltak el egymástól.
  • Ott van még az is, hogy a jelenlegi szabályok értelmében két évvel ezelőtti autókkal tesztelhetnek csak a csapatok, ami a Red Bull esetében necces, mert a 2018-as modellt még Renault-motor hajtotta.
  • Bár a pálya Red Bull Ring néven fut, az azt üzemeltetőnek azonban semmi köze az energiaital-gyártó F1-es csapatához – ettől persze azért még kellemetlen ez a dolog.

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.