A gyártók lassan már nem tudnak mit kitalálni, hogy a vevők mivel tehetik még egyedibbé az autójukat, de a Porschének sikerült előjönnie egy új ötlettel. Színek helyett az ujjlenyomatoddal díszítheted a Porschéd.

Ha személyre szabott autóról van szó, akkor a legtöbb esetben a színek, kárpitok variálását kínálják a gyártók, de a Porsche most egy lépéssel ennél is tovább ment. Az egyedi igények teljesítésére alapított Porsche Exclusive Manufaktur jött elő az ötlettel, hogy a tulajdonos a saját ujjlenyomatával is díszíthetné az autóját.

A Porsche stuttgarti főhadiszállása mellett működő műhelyben harmincan dolgoznak azon, hogy a vásárlók összes egyedi igényét kielégítsék, és a munkájuk tényleg lenyűgöző, erről meggyőződhettünk, amikor

Az ujjlenyomat mintáját nem fóliával vagy maszkolással, hanem egy erre a célra tervezett precíz robottal festik fel a karosszériára. A működési elve a tintasugaras nyomtatókéhoz hasonló, így egy csepp festék sem megy kárba, a mintát színtelen lakkal teszik tartósabbá, és a végén egy polírozás fejezi be a munkát.

A biometrikus azonosító nem olcsó opció, éppen a technológia különlegessége miatt, 7500 euróba kerül, ami 2,5 millió forintot jelent. A gyáriak ezzel azt is bebiztosítják, hogy örökre megtartod az autót, hiszen ki venne egy Porschét valaki más ujjlenyomatával díszítve?

Persze ennél jóval drágább fényezést is vállalnak:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon