Egy Shelby GT350 már önmagában igazi álomautó, de a képeken látható példány még ezen túl is fel tud mutatni valamit. 1965-ben készült el, ezzel az első szériához tartozik, és a mai napig kiváló állapotnak örvend.

Carroll Shelby egyik legjobban sikerült alkotása a GT350. Az alapot adó Mustang Fastback 4,7 literes V8-as motorját 275-ről 310 lóerősre izmosították, a futóművét átépítették, a fékjeit megerősítették, és közben még izgalmasabban is néz ki a szériamodellnél. Lehet, hogy már ötven éve annak, hogy bemutatták, de a vonzereje nem sokat változott az eltelt idő alatt.

Főleg ezt a példányt érdemes közelebbről is megnézned, hiszen 1964 végén került a Shelby műhelyébe, és 1965-ben adták át első tulajdonosának, ami azt jelenti, hogy a legelső szériához tartozik. Az alvázszámon kívül erről az is árulkodik, hogy ebben még a hátra, a csomagtérbe tették át az akkumulátort, de később már nem vacakoltak vele.

Sokszor cserélt gazdát ez a példány, de mindig jó karban tartották, amit igazol, hogy 1986-ban is nyertek vele Mustang szépségversenyt, és simán nyerhetnének vele ma is. Szinte mindene eredeti, csak a sebességváltója egy későbbi ötfokozatú szerkezet, de azt a négyfokozatút is adják hozzá, amivel újonnan elkészült.

Most ebben a csodálatos állapotában kerül az RM Sotheby’s aukciójára Montereyben, és nem meglepő, hogy 350-450 ezer dollárt, azaz 100-130 millió forintnak megfelelő összeget várnak érte.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon