A sivatagban építette meg a monzai pálya tökéletes mását a BMW

Nem a legendás monzai versenypályán, hanem annak a tökéletes másán próbálta ki az új X5-öt a BMW, azzal a különbséggel, hogy a másolatot a marokkói sivatagban építették fel.

A BMW olasz importőre találta ki, hogy megépíti a monzai versenypálya mását a Szaharában. A helyszínül Marokkó egyik legsivatagosabb területeként ismert Merzouga városát választották, és minden kanyar, minden egyenes méterre pontosan megegyezik az 5793 méter hosszú monzai aszfalt vonalvezetésével, ahogyan a kanyarok sugarai és törésszögei is.

A mérnökökből, földmérőkből, technikusokból, munkásokból és pilótákból álló, több mint ötven fős csapat két héten át dolgozott a sivatagban, hogy kidolgozzák a részleteket. A földmérők, mérnökök és építészek előkészületi munkálatai négy napig tartottak, majd

A sivatagi pályán az X5 újdonságait is próbára lehetett tenni,

így a választható üzemmódokat is, amelyek között direkt homokos terepre való beállítás is szerepel. A légrugózással is felszerelt BMW-ben egy gombnyomásra, vagy akár a kijelzős okoskulcsról is nyolc centis távon állítható a szabadidő-terepjáró hasmagassága.

Ha többet is megtudnál az új X5-ről, olvasd el a cikkünket:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon