Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem gondoltuk volna, hogy a Suzuki SX4 bármilyen amerikai toplistára felkerül. Sikerült neki, de aligha lesz benne a suzukis reklámanyagokban...

Több mint harminc kisautóból (a fogalom relatív: Amerikában a Ford Focust is ide sorolják) a Suzuki SX4 négyajtós változata szerepelt a legrosszabbul az IIHS (Insurance Institute for Highway Safety – Biztosítók Intézete a Közúti Biztonságért) amerikai szervezet töréstesztjén. Ezért került fel a 24/7 Wall St. toplistájára, amely az Egyesült Államokban kapható legveszélyesebb autókat gyűjtötte össze.

A sorrend kialakulásában az IIHS-törésteszten kívül az NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration – Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Igazgatóság) törésteszt-eredményei és a Consumer Reports fogyasztóvédelmi szervezet illetve a JD Power vevőelégedettségi mutatói is szerepet játszottak. Az összesítés alapján az USA legveszélyesebb autói nagy, magas súlypontú, borulékony autók: a Dodge Ram a legveszélyesebb, utána a Chevrolet Colorado Crew Cab, a Mazda CX–7 és CX–9, a Nissan Pathfinder és a Jeep Wrangler következik a szégyenlistán, amelynek utolsó helyén az egyetlen nem pickup vagy SUV, a Suzuki SX4 áll.

Los Angelesbe viszik a magyar műanyag buszokat

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.