Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Szovjetunió luxusautóit nem ritkán az amerikai cirkálók ihlették, és ezért emlékeztethet minket az ötvenes-hatvanas évek tengerentúli limuzinjaira egy klasszikus szovjet típus modern újraértelmezése.

A gorkiji autógyárban 1948-ban indult a fejlesztése a Pobedánál nagyobb, de a ZISZ-nél kisebb modellnek. Az amerikai limuzinok stílusát idéző, 5,5 méter hosszú autót 3,5 literes, hathengeres motorral szerelték, az első típus volt, ami a szarvas-orrdíszt viselte. Mivel a gorkiji üzemet eredetileg Molotovról nevezték el, az újdonság a ZIM-12 nevet kapta.

Molotov száműzésével az autót GAZ-12-re keresztelték, és az utódja, az 1958-ban bemutatott GAZ-13 már rendes nevet is kapott: ez lett a Csajka. A legendás szovjet luxusautó elődjét most egy orosz dizájner, Szergej Barinov élesztette fel:

erre utal a panorámaszélvédő, és az utastérben is ügyesen kombinálták a régi stílust a modern technikával. Csajka már rég nincs, de ha ebben a formában valóra válna, szerintünk lenne kereslet a szarvas-emblémás orosz luxusautóra.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.