Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Most éppen a T-Roc a legnagyobb sláger a Volkswagen szabadidő-autói közül, de ez megváltozhat, ha kijön a még kompaktabb, még kedvezőbb áron megvehető testvére. Nemsokára leleplezik a T-Crosst, mutatjuk az első képeket róla.

Szabadidő-autóból vesznek most a legtöbbet, ezért a gyártók is egyre többfélét mutatnak be, a Volkswagennél az év végére már öttagúra nő a kínálat. A legnagyobb a Touareg, amiből nemrég vezettük a harmadik generációt, ott van még az ideális családi autónak számító Tiguan, és annak a megnyújtott, hétüléses Allspace kivitele, a legújabb sláger pedig a kompakt méretű, fiatalos stílusú T-Roc, de már nem sokáig.

Hamarosan leleplezi a Volkswagen a legújabb, belépőszintű crossoverét, ami a T-Cross névre hallgat. 4,1 méteres hosszával kisebb lesz a T-Rocnál, és néhány centivel még a Seat Aronánál is, amivel osztozik a műszaki alapokon. Még színes álca takarja a formáját a most közzétett képeken, de a gyáriak szerint a Touareg magabiztos vonásaiból is örökölt. A vagánynak ígért autóhoz akár 18 colos kerekeket is lehet majd kérni.

Kompakt méretei ellenére tágasnak is ígérkezik a T-Cross. A hátsó üléseket például 15 centiméteres sínen lehet eltolni, így választhatsz a kényelmes hátsó üléssor és a nagy csomagtér között. Az utóbbi öt üléssel akár 455 literes is lehet, a hátsó támlák ledöntésével pedig 1281 liter ez az érték, és hosszabb tárgyak szállításához a jobb első ülés támláját is előre lehet dönteni, így már tényleg nincs akadály előtte.

Mivel a T-Cross lesz a fiatalos SUV belépőmodell, ezért tele lesz high-tech extrákkal, így a színes képernyős műszeregység, a 8 colos érintőképernyős navigáció, a 300 wattos Beats hifi, a négy USB töltő és a vezeték nélküli mobiltöltő sem hiányzik belőle. A motorokról még csak annyit tudni, hogy 95 és 115 lóerős benzines és 95 lóerős dízel kérhető hozzá, egyelőre kizárólag elsőkerék-hajtással. A premierjét még az idén megtartják.

Így nézett ki tanulmányautóként:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.