A világ (egyik) legerősebb Trabantja eladó
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem vagyunk biztosak benne, hogy ez a világ legerősebb Trabantja, ahogyan az eladója mondja, de az biztos, hogy elképesztő.

Éppen egy éve mutattunk egy eladó Trabantot, amibe két Honda motorkerékpárból származó motort szereltek, és a teljesítményét 421 lóerőre ígérték.

Most egy másik épített példány tűnt fel az eBay-en, amit a világ legerősebb Trabantjának tartanak, és még akkor is érdemes megnézni, ha szerényebb az ereje a magyar társáénál.

Csak a karosszériáját tartotta meg az eredetiből ez a Trabant, de még azt is alaposan átalakították, hogy elférjenek alatta a szélesebb nyomtávú kerekek, és bele tudják préselni a Volkswagen VR6-os motorját, amit egy Mercedesből származó kompresszorral szereltek.


Az évek során tökéletesített technikát többször is hajtották pályanapokon, versenyeken, és nemrég új kárpitot kapott a Sparco ülésekre, mert egy éjszakára nyitva hagyta a kocsit a tulaj, és a kutyája kényelmes vackot rágott ki belőle.

Az építése során több mint 20 ezer eurót költöttek a Trabantra, amitől most 9980 euróért válnának meg, ez csaknem 3,5 millió forintot jelent. A magyar társához hasonlóan ennek sincs rendszáma, de az eladója szerint

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.