A világ legerősebb DeLoreanje készül a Kia Stinger motorjával
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Vissza a jövőbe filmek tették halhatatlanná a DeLorean sportautóját, és nem a teljesítménye. Most ezen próbálnak változtatni egy Kia Stingerből származó motorral.

A rozsdamentes acélból készült futurisztikus karosszériája bármennyire is előremutató volt, a szerény teljesítménye miatt mégsem lett sikeres a DeLorean sportautója. A DMC-12-be ugyanis a Peugeot, Renault és Volvo közösen fejlesztett 2,8 literes V6-os szívómotorja került, mindössze 130 lóerős teljesítménnyel, ami már akkoriban is kevésnek számított.

Az évtizedek során számtalan példányt építettek már át erősebbre, a Corvette V8-asától a teljesen elektromos hajtásig sok minden került már bele. A Reid Performance célja egy ezeknél is izmosabb DeLorean megalkotása, amihez

A felújított autóban nem maradhatott az eredeti váltó, mert bizonyára nem viselte volna el az eredeti teljesítmény csaknem ötszörösét, ezért egy Porsche 911-ből származó hatfokozatút tettek bele, önzáró differenciállal.

Az első méréseken a DeLorean már csaknem 500 lóerőt adott le a fékpadon, és ha elkészül, 3,9 másodperc alatt gyorsul majd százra, és 11,8 másodperc alatt futja a negyed mérföldes távot. A futóművét és a fékrendszerét is átépítették, és a hangja is sokkal kellemesebb, ezzel Doki és Marty alighanem könnyebben érte volna el a 88 mérföld/órás sebességet.

(via)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.