Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Lehúzta a rolót a Volkswagen-csoport is.

A Ferrari feladta a szélmalomharcot a koronavírussal szemben és legalább március végéig teljesen leállt az alkalmazottak egészsége megóvása érdekében. Ugyanilyen okok miatt a világ legnagyobb autógyártó társasága, a Volkswagen-csoport is felfüggeszti a termelést európai üzemeinek többségében minimum két-három hétre.

Herbert Diess vezérigazgató elmondta, hogy a koronavírus terjedése miatt egyre csökken a kereslet, és bizonytalan a gyártáshoz szükséges termékek, alkatrész ellátása, ezért a pénteki műszakzárással bezárnak egy időre.

Hogy a leállás milyen súlyosan és milyen hosszan hátráltatja vállalatcsoportot, illetve hogy ennek milyen pénzügyi hatása lesz, azt egyelőre lehetetlen megjósolni Frank Witter pénzügyi igazgató szerint.

A Volkswagen-csoport tavaly 10,97 millió járművet értékesített világszerte, így sorrendben a hatodik éve szerezte meg az első helyet az autógyártó társaságok rangsorában. A csoporthoz egyébként a névadó Volkswagen mellett az Audi, a Bentley, a Bugatti, a Lamborghini, a Porsche, a Seat és a Skoda autómárka, valamint a Ducati sportmotorkerékpár tartozik, és saját márkájú haszonjárművei mellett a Scania és a MAN tehergépjárműveket is a Volkswagen gyártja.

(Forrás: MTI, fotó: Volkswagen)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.