Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Abt által tuningolt Audi RS5-ről már akkor tudtuk, hogy kívánságlistás, amikor bemutatták, most pedig azt is láthatjuk, mire való. Például elautózni vele a Ligur-tengerhez, hogy ott átszálljunk az Abt által tuningolt motorcsónakba.

A biturbó V6-os motorjával gyárilag is elég izgalmas az Audi RS5, de a 450 lóerős szériamodellnél még jobb az Abt által átdolgozott változat, ami már 530 lóerőre és 680 Nm nyomatékra képes. Az automata váltóval, összkerékhajtással és izgalmas hangú kipufogóval arra való, hogy élvezet legyen terelni a kanyargós utakon.

Az olasz Sacs Marine által épített motorcsónakról van szó, aminek a motorjait, mert hogy kettő is van belőle, az Abt vette kezelésbe. A V8-as TDI-ből ezzel kereken 400 lóerőt hoztak ki egyenként, ami már elég szépen repíti a csónakot.

A Strider 11 Abt Sport Master a nevéhez illően 11 méter hosszú, azaz sokkal nagyobb, mint gondolnád, 4,5 tonnát nyom, de megdöbbentően könnyedén szeli a mediterrán vizeket.

Az Abt munkája pedig nemcsak a motorcsónak teljesítményén érhető tetten, hanem a hangján is,

a két TDI-nek ugyanis egyáltalán nincs dízelhangja. Sokkal inkább úgy szól, mint az RS5, ami így egyben teszi tökéletes párossá a két járművet.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.