Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sokan szerették a Peugeot 205-öst, de azt nem gondoltuk volna, hogy egyszer még befektetésnek sem lesz utolsó. Nézd meg, miért adtak ki 11 millió forintot!

A sportos kisautók egyik első példánya volt a Peugeot 205 GTi a nyolcvanas években. Az 1,6-os változat még nem aratott egyértelmű sikert, de az erősebb, 1,9 literes motorral szerelt kivitel a mai napig az autórajongók egyik kedvence. Rég elmúltak azonban már azok az idők, hogy jó áron le lehetett csapni egy szép állapotú példányra. Egy 1989-es 205 GTI ugyanis 11 millió forintért kelt el a Silverstone Auctions áverésén, ami alighanem rekordnak számít egy Peugeot 205-ért.

Persze nem akármilyen 205-ről van szó. 1989-ben vette át első és máig egyetlen tulajdonosa, de nem sokkal később céges autót kapott, ezért a GTI már csak ritkán, főleg nyáron került elő. 2004-ben aztán végképp garázsba állították, és csak azért vették elő időnként, hogy formában maradjon. A törődésnek köszönhetően most is pontosan olyan, mint új korában, ami nem csoda, hiszen csak 8000 mérföld, kevesebb, mint 13 ezer kilométer van az órájában. Még az eredeti, huszonhét éves Pirelli P600 abroncsok vannak rajta.

Az állapot fényében hétmillió forintnak megfelelő összegre számítottak az aukción, ami éppen egy új, kétszáz lóerős 208 GTI ára, ehhez képest csaknem másfélszer ennyit, 30 938 fontot, azaz több mint 11 millió forintot adtak érte.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.