Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

1966-ban a genfi autószalonon mutatta be az Alfa Romeo azt a modelljét, amely három évtizeden keresztül meghatározta az olasz márka kínálatát. A Spider egy korai, de már erősebb motorral szerelt példányával most egy rövid videóban mehetünk el egy körre.

Duetto néven is ismerik az Alfa Romeo nyitott sportkocsiját, aminek a nevére nyilvános pályázatot írtak ki, a több mint százezer beérkező szavazatból pedig egy bresciai férfi ötlete, ez a kétüléses felépítésre utaló elnevezés nyert. Végül mégis egyszerűen csak Spider néven került piacra a nyitott tetős sportkocsi, amit eleinte 1570 köbcentis, 109 lóerős motorral szereltek. Két évvel később máris megérkezett a Veloce kivitel, ami egy 1779 köbcentis, 118 lóerős motort kapott, és ezzel még jobban repült az alig egytonnás roadster, a végsebessége elérte a 190 km/órát.

Most, hogy végérvényesen itt a tavasz, szívesen kezdenénk a kabriós szezont ezzel az 1969-ben gyártott ékszerrel, aminek hangulatát nagyszerűen visszaadja a róla készült rövid videó.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.