Alonso a Dakar-ralin is indulhatna a Toyotával

Fernando Alonso az autósport egyre több ágában próbálja ki magát, a legutóbb épp a terepralit szemelte ki. Hivatalosan még nem esett szó róla, hogy versenyen is indulna, de februárban már teszteli a Dakar-győztes Toyotát.

Alonso először egy spanyol tévéműsorban beszélt arról, hogy örömmel kipróbálná, milyen egy Dakar-ralira felkészített Toyota Hiluxot vezetni. A kétszeres F1-es világbajnoknak nem kellett sokat várnia, hogy összeismerkedjen az immár háromszoros Dakar-győztessel.

Nászer el-Attija rögtön belement abba, hogy Alonso kipróbálja a versenyautóját, amire februárban kerítenek sort.

Még nem tudni, hogy a Toyota hivatalosan is szerepet vállal-e a tesztben, de megkönnyíti a dolgokat, hogy mindkét pilóta a japán márka versenyzője. A februári alkalom ráadásul éppen beleillik Alonso naptárába, aki január végén a daytonai 24 órás futamon, március közepén pedig Sebringben indul egy GT versenyen.

Alonso szeptemberben még éppen úgy nyilatkozott, nem valószínű, hogy valaha rajthoz állna a Dakaron.

A lapok ezt másként látják, és azt találgatják, hogy Alonso már a jövő évben indulna a sivatagi futamon, aminek előzeteseként négy ralin, közte a magyarországi Hungarian Baja futamon, az Ázsiát átszelő Selyemút ralin, valamint a Marokkó ralin is részt venne.

Alonso néhány éve tűzte ki maga elé a célt, hogy megcsinálja az autósport mesterhármasát,

azaz megnyerje a monacói nagydíjat, a Le Mans-i 24 órás versenyt és az Indianapolis 500-at, ami eddig csak Graham Hillnek sikerült.

Alonso tavaly már behúzta Le Mans-t, az Indy 500 még hátravan, de ha a triplát sikerülne a Dakarral is megfejelnie, akkor új mércét állítana az autóversenyzők elé.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon