Az Amalgam Cars bristoli manufaktúrájában készítik a legújabb szuperautók és az értékes veteránok élethű kicsinyített mását, és a legújabb alkotásuk árából már egy jobb használt autó is kijön.

A képeket nézve aligha mondanád meg, hogy nem egy igazi Ferrarit, hanem csak a kicsinyített mását látod, annyira tökéletes munkát végzett az Amalgam Cars. A cégnél 1998-tól foglalkoznak a maranellói márka sportautóinak modellezésével, az ötvenes évek barchetta versenyautóitól a legújabb típusokig mindent építettek már.

Az együléses SP1 és a kétüléses SP2 szénszálas karosszériája alatt a maranellóiak legerősebb, 810 lóerős V12-es motorja dolgozik, amivel 2,9 másodperc alatt gyorsul százra, és a kétszáz is megvan 7,9 másodperc alatt.

a modellgyártó rendelkezésére bocsátotta a Monza eredeti terveit és az építése során használt anyagokat, hogy a lehető legpontosabb másolat szülessen. A kisautó prototípusára végül a Ferrari adta áldását.

Mint az Amalgam korábbi termékei, úgy a Monza SP1 és SP2 sem olcsó, a lélegzetelállítóan élethű modellért 9910 fontot kell fizetni, ami több mint négymillió forintnak felel meg, és ezért már elég jó használt autók közül lehet válogatni.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.