Régen látott szoros csatában dőlt el az Amerikai Nagydíj pole pozíciójának sorsa

A Ferrari Monza óta mélyrepülésben van, nemcsak a Mercedestől marad el jelentősen, de saját maga szezon eleji formájától is. Az austini futam időmérőjén viszont hirtelen viszont magára talált az olasz istálló, és visszajött a meccsbe.

Az már az a szabadedzések során kiderült, hogy Sebastian Vettel háromhelyes rajtbüntetéssel vághat neki a vasárnapi futamnak, ezért is volt különösen fontos a Ferrarinak és a németnek egy jó időmérős szereplés, ami végül is összejött:

  • Kimi Räikkönen a Q2-ben új COTA-körrekordot autózott, Vettel pedig ugyanezt a szakasz másodikként zárta csapattársa mögött. A harmadik és negyedik természetesen Lewis Hamilton és Valtteri Bottas volt.
  • A Q3-ban aztán Hamilton visszavette az austini pályacsúcsot, amivel meg is nyerte az időmérőt, mögötte mindössze 61 ezreddel(!) Vettel végzett, Räikkönen pedig 71 ezreddel elmaradva a brittől a harmadik lett:

Formula 1 on Twitter

QUALIFYING CLASSIFICATION: Job done for Hamilton as he edges ever closer to a fifth world title #USGP 🇺🇸 #F1

Ezt jelenti, hogy büntetése miatt a német csak az 5. helyről rajtolhat.

Max Verstappen megint csak a mezőny utolsó harmadából indulhat – a Red Bulljának jobb hátsó felfüggesztése eltört még a Q1-ben –, de mint tudjuk, ez esetében semmit sem jelent.

Kíváncsian várjuk, mi lesz a vasárnapi futamon.

(Fotó: Twitter)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon