Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ezúttal nem egy tapasztalatlan tulajdonos, hanem egy nagyon is rutinos tesztpilóta csapódott árokba a Koenigsegg egyik autójával Svédországban. Az Agera RS-ből csak 25 példányt készítenek, és ebből az egyiket törték össze, de úgy tűnik, hogy menthető maradt.

Az árokban landolt egy Koenigsegg a svédországi Trollhättan közelében lévő tesztpályán. A vezetőt és utasát kórházba szállították, de nem sokkal később kiengedték őket, így a büszkeségükön kívül csak az autón esett csorba. Ez egy limitált szériás Agera RS, csak 25-öt terveznek gyártani belőle.

A gyártó elismerte, hogy egy már elkészült példányról van szó, amit a tulajdonosnak való kiszállítás előtt próbáltak ki egy tesztpályán. A pálya korábban a Saabé volt, jelenleg a Koenigsegg használja arra, hogy megbizonyosodjon róla, hozza-e azt az 1360 lóerős szuperautó, amit a gyártója ígér.

A vizsgálat után kiderült, hogy a balesetet nem műszaki hiba, hanem a vezető hibája okozta, és mivel a szuperautó szénszálas vázszerkezete nem sérült, a gyárban hozzák újszerű állapotba az autót. Kíváncsiak vagyunk, hogy adnak-e árengedményt a sérülésmentesnek már nem mondható darabra.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.