Egy imádni való sztorival nosztalgiázunk, ha már jön a Belga Nagydíj.

Az 1998-as Belga Nagydíj több dolog miatt is emlékezetes maradt, itt történt meg az F1 történetének legnagyobb tömegbalesete, illetve a versenyt tetemes előnnyel vezető Michael Schumacher és a lekörözendő David Coulthard ütközése is. Utóbbi eredménye az lett, hogy a német pilóta kiesett, a Jordan pedig Damon Hill és Ralf Schumacher révén kettős győzelmet aratott.

A kiesés kiverte a biztosítékot M. Schumachernél – aki emiatt nekirontott a skótnak a bokszban –, és erre jött még az, ami a Jordannél történt a testvérével:

Verseny közben a Jordan első számú pilótája, vagyis Hill a csapatrádión követelte, hogy R. Schumachert utasítsák arra, hogy ne előzze meg őt, hogy megnyerhesse a versenyt. Ez így is lett, a futam után pedig M. Schumacher meglehetősen feldúlva kereste fel az akkori csapatfőnök Eddie Jordant az eset kapcsán, és a következő dolog történt:

M. Schumacher:Kiszúrtál a testvéremmel és soha többé nem fog nálad versenyezni, felejtsd el a menedzsment szerződést!”

E. Jordan:Michael, ez nagyon egyszerű. Van egy kivásárlási záradék a szerződésben, fizesd ki a pénzt és adios!”

Majd az idősebbik Schumacher kipengette az összeget, Ralf pedig a következő idényben már a Williamsnél versenyzett. Győzött a német igazságérzete, ez a sztori pedig imádnivaló.

Jordan egyébként még 2018-ban az F1 hivatalos Twitter-csatornájának adott interjúban azt is elmondta, hogy ez volt az első eset, amikor Michael belefolyt a testvére versenyzésébe:

(via, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Szerinted ki lesz idén a Forma–1 világbajnoka? Szavazz!
Ajánlunk neked 3 gyönyörű panorámával megáldott szpotot túrázáshoz