Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Volvo újabb részletet árult el a hamarosan bemutatkozó első elektromos autójáról. Az XC40-be egy teljesen újonnan fejlesztett androidos fedélzeti rendszer kerül, amivel a Google alkalmazásait lehet használni.

Már csak néhány napot kell várnunk a Volvo első sorozatgyártású elektromos autójának a bemutatójára, ezért a svéd márkánál is egyre több részletet árulnak el az újdonságról. Az elektromos XC40-ről már tudjuk, hogy a formája nem sokban különbözik majd a benzines és dízelmodellétől, ezúttal pedig a műszerfalát mutatták meg.

A berendezése az elektromos XC40-nek is olyan lesz, mint a többinek, de a képernyőkön teljesen más tartalmat láthatsz. A kormánykerék mögötti műszeregység jobban testre szabható lesz, az elektromos autóhoz igazított megjelenéssel, és

Az elektromos XC40 lesz az első Volvo, ami egy újonnan fejlesztett androidos fedélzeti rendszert kap. Az autóban ezért a Google alkalmazásait használhatod, a navigációt a Google Maps, a zenét pedig a Spotify adja, és a hangvezérléses asszisztens is elérhető lesz, aki az autó paramétereit, például a hőmérsékletet is állítani tudja.

A Volvóval párhuzamosan a sportos testvérmárkája, a Polestar is bejelentette az androidos rendszer érkezését a Tesla Model 3 ellenfelének szánt Polestar 2-ben:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.